eUrheilu – kouluttajan käsikirja

By 18.1.2018Ajankohtaista

Olimme mukana loppuvuodesta 2017 julkaisunsa saaneessa eUrheilu – kouluttajan käsikirjassa.

Yhdessä Suomen eUrheilun eri toimijoiden,  sekä Suomen elektronisen urheilun liiton (SEUL) kanssa ammattikoulu Prakticum julkaisee ainutlaatuisen käsikirjan koulutuksen järjestäjille, eUrheilu – kouluttajan käsikirja. Eurheilun käsikirjoille ja kirjallisuudelle on suuri kysyntä, varsinkin kouluilla jotka miettivät eUrheilun aloittamista koulutuksessa. Tähän tarpeeseen Prakticum julkaisee projektiraporttinsa käsikirjan muodossa, samaan aikaan kolmella kielellä – ruotsi, englanti ja suomi.

kirja.JPG

”Jos kuvittelet että kaikki mitä sinun tarvitsee tehdä on tuoda opiskelijat luokkahuoneeseen ja antaa heidän pelata 20 oppituntia ja kutsua tätä eUrheiluksi, sinun täytyy miettiä uudestaan” kirjoittaa Karl Ögland käsikirjan johdannossa. Tässä Öglandilla, tuki- ja resurssiopettaja sekä Prakticum eUrheilun tulisielu, on tärkeä ajatus joka kiteyttää käsikirjan sanoman: eUrheilu on niin paljon enemmän kuin pelkästään tietokonepelit.

Hyvä yöuni, salitreenit, kävelylenkit ja terveellinen ruokavalio on se tie jolla eUrheilija jaksaa keskittyä ja työskennellä määrätietoisesti. Myös mentaali harjoittelu, taito työskennellä tiimissä, pitää sovituista kiinni ja käyttäytyminen sekä off- että online on kuitenkin yhtä tärkeää onnistumiselle, eUrheilija tarvitsee vahvistaa ja tukea.

100k ja Prakticum ovat tehneet yhteistyötä elektronisen urheilun kehittämisen parissa jo vuodesta 2015 lähtien. Koulutuksen parissa Prakticum on eUrheilun edelläkävijä Suomessa. Eurheilu on ollut lukujärjestyksessä 2015 lähtien ja kehittyy jatkuvasti. Prakticum ei kuitenkaan kouluta eUrheilijoita vaan antaa ammatillisen koulutuksen opiskelijoilleen mahdollisuuden kehittää taitojaan ja kiinnostusta elektronisia pelejä kohtaan. Samalla tavalla kuin urheilija oman lajinsa parissa. Tänä päivänä Prakticumilla on noin 50 eUrheilijaa ja järjestää vuosittain oman peliturnauksensa, Insomnelence.

Live long and prosper!