JamkGO Jyväskylän ammattikorkeakoulusta korjasi voiton Counter-Strike: Global Offensiven Opiskelijoiden eSM-kisoista

100k esportsin ja Satakunnan ammattikorkeakoulun opiskelijakunta SAMMAKKO:n jo toistamiseen järjestämän Counter-Strike: Global Offensive -pelin Opiskelijoiden eSM-kisat ovat onnistuneesti päättyneet. Kaksivaiheisten kisojen online-osuudesta neljä tiimiä jatkoi semifinaaleihin. Karsinnat pelattiin neljässä neljän joukkueen lohkossa, joista lohkovoittajat kutsuttiin lopputurnaukseen Poriin Insomnia-verkkopelitapahtumaan, jossa kilpailut pelattiin kahdessa osassa 25.10.-26.10.2019.

Verkkopelitapahtuma Insomniassa voitosta taistelivat seuraavat joukkueet:

  • Vantaan ATK (Metropolia ammattikorkeakoulu)
  • JamkGO (Jyväskylän ammattikorkeakoulu)
  • Helga esports (Haaga-Helia ammattikorkeakoulu)
  • HANAA (Metropolia ammattikorkeakoulu)

Semifinaali:

Best of one (BO1) pelatun lohkovaiheen perusteella semifinaaleissa toisensa kohtasi JamkGO ja Helga esports sekä Vantaan ATK ja HANAA. Semifinaalien jatkopelit olivat BO3-muodossa ja voittaneet joukkueet jatkoivat finaaliin.

Pronssipeli:

Helga esports vs HANAA 2-0

Finaali:

JamkGO vs Vantaan ATK 2-0

Tulokset:

  1. JamkGO
  2. Vantaan ATK
  3. Helga esports
  4. HANAA

”Toistamiseen nyt järjestetty turnaus on lunastanut paikkansa korkeakoulujen parissa erittäin hyvin. Turnaus täyttyi nopeasti ja lähetyksissä oli mukavasti seuraajia sadan katsojan molemmin puolin. Yleisesti ottaen korkeakoulujen esports-toiminta ja elektroniseen urheiluun keskittyvät kerhot ovat lisääntyneet, joten mikä sen hienompaa. Yhteisöllinen verkkopelaaminen on aina ollut 100k:n ytimessä – tämä on juuri sitä!”
-Joel ”NatoGandalf” Kuusisto.

”Turnaus eteni todella sujuvasti ja yleisesti ottaen on mahtavaa huomata, kuinka korkeakoulut ovat löytäneet nämä kisat. Palautteen perusteella nämä olivat jälleen positiivinen kokemus kaikille, mutta toki mekin pyrimme aina kehittymään. Elektronisen urheilun kulttuuri on nousussa korkeakouluissa, toivottavasti nämä kisat antoivat kehitykselle lisää vauhtia. Tässä on suuri potentiaali uudenlaisen yhteisöllisyyden rakentamiseen.”
-Juho ”Wormatsu” Paavola

Kisat järjestettiin yhteistyössä Verkkopelitapahtuma Insomnian, Opiskelijoiden Liikuntaliiton ja Suomen elektronisen urheilun liiton kanssa. Kisoihin ilmoittautui 16 joukkuetta, jotka edustivat 12 eri korkeakoulua. Opiskelijoita oli kaupunkien sisäisten sekajoukkueiden myötä kuitenkin useammasta.

Tulostaulu:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1RkTlSCUw0z5X-GY_IVtydeBL4Wmpjf78UYXZnfE_MxA/edit#gid=1051908438

Kuva: Tuomas Saari