OSM CS:GO Finaalit 20.-22.11.

By 16.11.2020Ajankohtaista

Kolmatta kertaa järjestettävät Counter-Strike: Global Offensive -pelin opiskelijoiden SM-kisat ovat edenneet finaaleihin. Karsintojen kautta finaaliturnaukseen tiensä pelasivat.

  • VF eSports – Jyväskylän yliopisto
  • JamkGO – Jyväskylän ammattikorkeakoulu
  • VÄSTER.PRO – Metropolia Ammattikorkeakoulu
  • KeittoKulho – Savonia-ammattikorkeakoulu
  • ShiftiLiima – Satakunnan ammattikorkeakoulu
  • Kermanyytit – Satakunnan ammattikorkeakoulu
  • Tillimakaroni – Vaasan ammattikorkeakoulu
  • Leveä – LUT yliopisto

Finaalit mitellään 20.-22.11.2020 ja näin ollen sunnuntaina kruunataan vuoden 2020 opiskelijoiden CS:GO Suomen mestari.

Vallitsevan koronavirustilanteen vuoksi kilpailut järjestetään tänä vuonna kokonaisuudessaan etänä. Kisoja pystyy seuraamaan 100k esportsin Twitchin kanavan kautta 20.11. kello 18.00 alkaen. Finaalipeli pelataan sunnuntaina 22.11. kello 18.00.

Kisojen taustaorganisaationa toimii jo kolmatta kertaa satakuntalainen 100k esports yhdessä Opiskelijakunta SAMMAKKO:n, Opiskelijoiden Liikuntaliiton ja Suomen Elektronisen Urheilun Liiton kanssa. Turnaukseen on voinut osallistua kuka tahansa korkeakouluopiskelija yhdessä korkeakoulunsa joukkueen kanssa.

”Tämän vuoden turnaus on yllättänyt kovalla tasollaan. On kliseemäistä todeta, että jyvät on eroteltu nyt akanoista, mutta näin on käynyt. Aiempina vuosina finaaleissakin pärjänneitä joukkueita on jo jäänyt karsintapeleihin, joten taso on noussut. Finaaliviikonlopulta odotamme entistä kovempaa kamppailua, kun pelissä on Suomen mestaruus. On ollut mahtava huomata, kuinka vuosien aikana korkekoulujen eurheilutoiminta on kasvanut ja jatkaa yhä kasvamistaan.”
– 100k ry vpj. Timo ”efs0n” Metsäjoki

Kaikki ottelut tullaan selostamaan ja 100k esportsin Twitch-kanava elää OSM-huumassa koko viikonlopun ajan. Otteluiden oheen Keulacornerissa tarjoillaan haastatteluja, jotka ovat nähtävissä otteluiden välissä.

www.twitch.tv/100kesports

https://osmkisat.fi/event/csgo2020

TURNAUKSEN SÄÄNNÖT

Turnauksen järjestelyissä noudatetaan ensisijaisesti Opiskelijoiden Liikuntaliiton OSM-sääntöjä. Peleissä noudatetaan SEUL ry:n virallisia Counter-Strike: Global Offensiven lajisääntöjä.

OLL:n OSM-säännöt https://oll.fi/kilpailutoiminta/osm-saannot/

SEUL:n kilpailuohjesäännöt http://seul.fi/jarjestajille/kilpailuohjesaanto

SEUL:n CS:GO säännöt http://seul.fi/e-urheilu/pelisaannot/turnaussaannot-csgo/