OSM CS:GO on nyt Educational Masters Major

By 25.2.2021Ajankohtaista

Aloittamamme huikea konsepti on siirtynyt tasolle 2.0!  Counter-Strike: Global Offensive -pelin Opiskelijoiden eSM-kisoja pelattiin kolmen viime vuoden ajan tiiviit syksyt, kisojen koon ja kysynnän kasvaessa tasaisesti. On ollut huikea seurata myös vierestä korkeakoulujen eurheilutoiminnan kasvamista, joka yhäti vain jatkuu.

Nyt pitkäjänteisesti tavoitteellista kilpailu- ja viriketoimintaa on lähdetty kehittämään eri kouluasteiden opiskelijoille Educational Masters -konseptin alle.  Korkeakoulujen välistä liigaa toteuttaa SJ eSports Oy yhteistyössä Opiskelijoiden liikuntaliiton, Suomen elektronisen urheilun liiton ja 100k esportsin kanssa.

Nyt tulevat OSM CS:GO karkelot pysyvät osaltaan mallissaan, mutta myös uutta on luvassa. Joukkueet edustavat yhä omia korkeakoulujaan ja korkeakouluista voi ilmoittautua useampi joukkue mukaan. Ilmoittautuessa joukkueessa pitää olla vähintään viisi pelaajaa ja yksi varapelaaja. Ilmoittautuminen kevään liigaan päättyy 14.3.2021. Joukkueet koostuvat aina yhden korkeakoulun läsnäolevista opiskelijoista tai enintään vuosi ennen kisojen alkua valmistuneista alumneista. Turnauksen osallistumismaksu on 300 euroa per koulun ilmoittama joukkue. Liiga alkaa maaliskuussa ja finaalit tullaan pelaamaan toukokuussa. Turnauksessa jaetaan palkintorahaa osallistuneiden joukkueiden määrän mukaan 1 500 eurosta 5000 euroon.

Liigassa tullaan hyödyntämään Suomen elektronisen urheilun liiton harrastepelaajalisenssiä ja liiton kilpailutoiminnalle määrittämiä virallisia sääntöjä.

Haluat tietää lisää? No niin tietysti – mars mars tähän suuntaan: https://rushmode.gg/educationalmasters/major

 

Turnaus tiivistettynä:

  • Turnaukseen voivat osallistua kaikki suomalaisessa korkeakoulussa opiskelevat, mukaanlukien myös vaihto-opiskelijat.
  • Liigan ensimmäinen kausi alkaa maaliskuussa ja finaalit tullaan pelaamaan toukokuussa.
  • Ensimmäisen kauden turnauspelinä toimii CS:GO.
  • Turnauksen palkintopotti on 1 5005000 €.

Suomen elektronisen urheilun liiton CS:GO -säännöt: https://seul.fi/e-urheilu/pelisaannot/turnaussaannot-csgo/